MUNKAERő KIVáLASZTáS

Munkaerő kiválasztás

Munkánk során számos cég életébe belelátunk. Sokan megfogalmazták már előttünk, hogy mitől „jó befektetés” egy munkatárs. Tekintsünk el ismét ezektől az általánosságoktól és nézzük meg, mit láttunk és látunk munkánk során 2011-ben. Mely „összetevők” tesznek versenyképessé és keresetté egy álláskeresőt a mai munkaerőpiacon? Mely képességek/készségek által járulhat hozzá vállalkozása sikeréhez egy új munkatárs?

Ahogyan eltekintünk a nagy „általánosításoktól”, oly módon szeretnénk eltekinteni a „kiváló címkéktől” is. Ugyanis minden ember a maga nemében egyedi, és sikerre vihet egy vállalkozást, amennyiben a motiváció és a készségek/képességek találkoznak a megfelelő vállalati működéssel és kultúrával:

 

 • a munkatárs értékrendje összhangban van a vállalati értékekkel
 • rendelkezik a pozíciónak megfelelő képességgel, készségekkel és szakmai tudással
 • megbízható
 • belső motivációval rendelkezik
 • lojális, az az elkötelezett a cég iránt
 • proaktív
 • öntanuló
 • nyitott
 • rugalmas
 • együttműködő
 

 

Amennyiben új munkatársra van szüksége, személyre szabott ajánlatokért keresse munkatársunkat:

Dankó Tímea Csilla
timea.danko@hucap.hu
+36 20 220 6211

Állásajánlatok

 

 

 

Új munkaerő felvételével kapcsolatos tanácsadás

Fejvadászat

Előszűrés és kommunikáció

Közös interjúztatás

Assessment Center AC (Értékelő Központ)

AC előkészületek, visszajelzés

Development Center DC (Fejlesztő Központ)

DC előkészületek, visszajelzés

Álláskeresési technikák - tanácsadás 

 

Új munkaerő felvételével kapcsolatos tanácsadás

Mottónk: „A megfelelő embert a megfelelő helyre”

Ebben az esetben a szükségletek felmérésével kezdődik a munka. Fontos, hogy a cég optimális működéséhez meghatározzuk a szükséges feladatokat és kompetenciákat, valamint megfelelő munkakörökbe csoportosítva azokat elkészítjük az elvárt profilt, ami akár egy álláshirdetés formájában is megjelentethető.

Fejvadászat

A fejvadászat a munkaerő kiválasztás egy speciális fajtája. Ezt a keresési módszert elsősorban felső-középvezetők, vagy speciális szaktudást és kiemelt felelősséget igénylő munkakörök esetén alkalmazzuk. A vezető és szakemberkeresést, több módszer kombinálásával (adatbázisok, kapcsolati rendszerünk) végezzük, és ez által gyosabban és hatékonyobban találjuk meg a megfelelő jelöltet. Ebben az esetben különösen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a cég kultúra és a munkavégzés során alkalmazott módszereknek megfelelő jelöltet mutassunk be a megbízóinknak.

 

Előszűrés és kommunikáció

Speciális szolgáltatásunk, hogy az ügyfeleink által összegyűjtött önéletrajzok alapján előszűrést végzünk. Összehasonlítva a munkaköri elvárásokat a jelölt önéletrajzában feltüntetett készségekkel, képességekkel, valamint megszervezzük és előkészítjük az interjúkat.

 

Közös interjúztatás

A felvételi beszélgetéseket kérés esetén közösen bonyolítjuk az ügyféllel, ahol az ügyfél a jelölt szakmai alkalmasságát vizsgálja, szakértőnk pedig a strukturált interjúkérdésekkel a jelölt attitűdjét, motivációit veszi górcső alá.

 • El akarja-e végezni a munkát a pályázó?
 • Milyen karrier céljai vannak?
 • Nem általánosságban és elméletben mondjuk el a fenti témákat, hanem a résztvevők tapasztalataira és a jelen élethelyzetükre alkalmazva dolgozzuk fel szituációs gyakorlatok, kiscsoportos munkák, és beszélgetések formájában.

   

  Ugrás a lap tetejére