MÉDIA

FEBR.
05

Miért nem mentünk dolgozni?

Jegyezte: admin | 2013.02.05.

98.jpg

Egy nemrég készített felmérés közel 5000 megkérdezettje közül 29%-uk nyilatkozott úgy, előfordult már vele, hogy nem betegség miatt vett ki betegszabadságot.

A munkavállalók is egyre furfangosabb kifogásokkal állnak elő.
Egy munkavállaló például arra hivatkozva nem jelent meg reggel a munkahelyén, hogy a 12 éves lánya ellopta az autóját, ezért nem tudott mivel munkába menni. Volt, aki azt állította, hogy egy denevér ragadt a hajába, más azt, hogy reggel kiesett az ágyból és betört az orra. De a kifogások között szerepel az épp megharapta egy szarvas, vagy megrándult a háta, miközben egy hódot üldözött történet is, de volt, aki pedig arra hivatkozott, hogy ráesett egy hűtőszekrény.

Mind közül a legelképesztőbb kifogás talán az volt, amikor a munkavállaló azt állította, hogy azért nem tud megjelenni a munkahelyén, mert a sógorát elrabolta egy mexikói drog kartell, míg az országban nyaralt. Nem meglepő talán, hogy a főnök gyanakodni kezd egy ilyen képtelen indok hallatán. A felmérésből kiderült, hogy az esetek 19 %-ában ellenőrzik a munkavállalót, míg 16%-ában a főnök inkább saját maga néz az eset után.

Bár akadhatnak olyan váratlan helyzetek is, amikor valóban nem tudunk megjelenni a munkahelyünkön, de akkor se felejtsük el, hogy a rendszeres, olykor furcsa indokkal igazolt hiányzások megbízhatóságunkat és szavahihetőségünket kérdőjelezik meg, így a legcélravezetőbb mindig az őszinteség.

(Forrás és további információk: hrportal.hu)

 

- HuCap -

tovább
CÍMKÉK: munkahely