MÉDIA

FEBR.
03

A munkavállalóknak mindössze 56%-a használja ki teljes mértékben éves szabadságát

Jegyezte: admin | 2013.02.03.

95.png

A Unit4 nemzetközi szintű, európai és észak-amerikai ügyfelek körében elvégzett legfrissebb kutatásban résztvevők közel fele árbevétel szerint a közepes vállalatok közé tartozik, 33%-uk ennek alapján kisebb, 21%-uk pedig nagyobb vállalat.

A válaszadó döntéshozók több mint fele tudja csak kihasználni teljes mértékben éves szabadságát, amelynek hossza átlagosan évi több mint 3 hét. A szabadságukat fel nem használók körében messze a leggyakoribb indok a jelenlegi munkakör által megkövetelt fokozott elfoglaltság volt - vagyis egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy hosszabb időre távol legyenek a munkahelyüktől.

 

A második leggyakoribb ok a nem megfelelő munkaerő-lefedettség, más szóval a helyettesítés megoldatlansága, a harmadik pedig az állásbizonytalanság és a munkahelyi leépítések körüli aggodalom volt.

Nyilvánvaló az a trend, hogy a vállalatok próbálnak egyre többet elérni egyre kevesebb erőforrás segítségével, gyakran hatékonyságnövelő eszközöket vesznek igénybe annak érdekében, hogy több munkát végezzenek el kevesebb alkalmazott bevonásával. És az is érthető törekvés, hogy a munkavállalók igyekeznek megőrizni munkahelyüket és ezzel nagyobb energia befektetést vállalnak a munkájukért.

Pedig a szabadság kihasználása nem luxus. A feszített munkatempó eredményeként növekedő stressz akár komoly betegségek forrása is lehet. A brit Friends Life felmérése szerint a 18 és 24 év közötti munkavállalók 70%-a jelentett tavaly beteget a munkahelyén a fokozódó stressz miatt. A munkavállalók a pénz, a munkahely és a párkapcsolatok biztonsága miatt aggódnak a leginkább.

Vezetőként kétszeresen is fontos ez a hír számunkra. Egyrészt mert gazdái vagyunk saját egészségünknek, dinamikus ámde még élhető arányban választva a munka és magánélet között. Másrészt pedig felelőségünk van abban, mit és hogyan közvetítünk munkatársaink felé cégünk értékeiről és elvárásairól. Hosszú távon egy cég számára a képzett és tapasztalt munkaerő megtartása az érték, szemben a nagy fluktuációval. Ennek az értéknek az egyik oldalán a hosszú távú elköteleződés, lojalitás áll, a másik oldalon pedig biztonságos és élhető munkafeltételek.

(Forrás és további információk: hrportal.hu)

 

- HuCap -

tovább
CÍMKÉK: munkahelyvezető