MÉDIA

FEBR.
10

A magyar vezérigazgatók optimistábbak a nemzetközi átlagnál

Jegyezte: admin | 2013.02.10.

103.jpg

A vezérigazgatók világszerte borúlátóak cégük rövid távú növekedési kilátásait illetően, a gazdasági fellendülésben is csak kis részük bízik, viszont a magyar vállalatvezetők optimistábbak az átlagnál – ez derül ki a Pricewaterhouse Coopers felmérésből.

A pénzügyi tanácsadó cég a vezérigazgatók körében készített felmérése során 1330 interjút készített a világ 68 országában, 2012 utolsó negyedévében. A válaszokból az látszik, hogy a világgazdaság és az üzleti élet mozgatóinak számító első számú vezetők borúlátóbbak a tavalyinál: 36 százalékuk bízik abban, hogy cége növekedni tud a következő egy évben, míg tavaly ez az arány 40 százalék volt.

 

Ezzel szemben a magyar cégvezetők 60 százaléka bízik abban, hogy a következő 12 hónapban cége növekedni tud. A globális gazdasági helyzet alakulása kapcsán is optimistább a várakozás a hazai vezetők körében: 26 százalék bizakodó, míg nemzetközi szinten csak a megkérdezettek 18 százaléka bízik a fellendülésben 2013-ban.

Ami a leginkább aggasztja a cégvezetőket, az a bizonytalan és kiszámíthatatlan növekedési kilátások (a válaszadók 81 százaléka), ezek után pedig a kormányzatok államadósság-kezelő intézkedései (71 százalék), majd pedig a túlszabályozottság (69 százalék).

(Forrás és további információk: Pricewaterhouse Coopers Magyarország)

 

- HuCap -

tovább
CÍMKÉK: motiváltvezető